Besparen op je autoverzekering: 3 tips

In ons land ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten voordat je de openbare weg op gaat. Wanneer je zonder een autoverzekering de weg op zou gaan en je schade zou rijden, zou je dit waarschijnlijk niet uit je portemonnee kunnen betalen. Om dit te voorkomen zijn de autoverzekeringen verplicht gemaakt. Gelukkig kan je wel zelf bepalen wat voor autoverzekering je neemt. Het is dan ook handig om een goede en goedkope autoverzekering te zoeken die past bij jouw persoonlijke situatie. Veel mensen kunnen echter veel geld besparen op hun autoverzekering. In dit artikel geef ik je drie tips hoe jij dit ook kan doen.

Tip 1 – Kies de juiste dekking

Veel mensen hebben een autoverzekering afgesloten en kijken er daarna voor een tijdje niet meer naar om. Bij deze mensen is de kans dan ook groot dat ze oververzekerd zijn. Het is belangrijk om kritisch te zijn en regelmatig te kijken of je wel de juiste dekking hebt. Het is dan namelijk zonde om te veel geld te betalen voor een dekking die je eigenlijk helemaal niet meer nodig hebt.

Tip 2 – Betaal kleine schades zelf

Wanneer je een groot ongeluk hebt gehad is het logisch dat je de schade wilt laten vergoeden. Echter kan het bij kleine ongelukjes handiger zijn om niks te melden bij de verzekeraar en de kleine schades zelf te betalen. Hierdoor hou je meer schadevrije jaren en wordt je no-claimkorting een stuk hoger waardoor je veel geld bespaart.

Tip 3 – Vergelijk aanbieders regelmatig

Om te weten of je niet te veel betaalt is het handig om de verschillende aanbieders regelmatig met elkaar te vergelijken. Verzekeraars passen hun premies nog wel eens aan waardoor het zo kan zijn dat je ergens anders veel geld kan besparen. 

Zoek je een goede autoverzekering? Je auto verzekeren bij Allianz is altijd een goede optie!

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu