Wat zijn de kosten om een auto te importeren vanuit het buitenland?

Als u in het buitenland de auto van uw dromen hebt gevonden en deze wilt importeren in Nederland, moet u rekening houden met onvermijdelijke kosten. U moet natuurlijk in het land van herkomst de aankoopprijs betalen en de Btw. Maar u moet ook rekening houden met de belasting op personenauto’s en motorrijwielen, de zogenaamde BPM. Bovendien zijn er ook transportkosten en de keuring voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken. Als uw auto van buiten de EU komt, zijn er nog meer extra kosten om de auto te importeren.

De Btw en de BPM

Wat betreft de Btw hoeft u zich geen zorgen te maken als het Btw-bedrag reeds betaald is in het buitenland, tenminste als dit een land is binnen de EU. U moet in Nederland wel Btw betalen als uw auto uit een land buiten de EU komt, als deze jonger is dan 6 maanden of minder dan 6000 km op de teller heeft staan. BPM bent u wel verplicht om te betalen. De BPM taxatie wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot van de auto en de afschrijving, die op verschillende manieren kan worden berekend.

Transportkosten en RDW

U kunt de auto zelf naar Nederland rijden met een import kenteken of de auto laten transporteren, maar in elk geval heeft u te maken met transportkosten. Voor het verkrijgen van een Nederlands kenteken moet de auto gekeurd worden door de RDW. Auto’s die ingevoerd worden uit een land buiten de EU en die nog geen Europese typegoedkeuring hebben, moeten een uitgebreide keuring ondergaan bij de RDW.

Extra kosten om auto’s te importeren uit een land buiten de EU

De extra kosten om een auto te importeren uit een land buiten de EU, bestaan uit de invoerrechten en het betalen van de Btw. Via Mijnbpm.nl vind je meer informatie.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu