Alles wat je wilt weten over Formule 1 talent: Max Verstappen

Ferrari Singapore

De populariteit van Formule 1 is de afgelopen jaren sterk toegenomen in Nederland. Ooit was het nog een ondergeschoven kindje, maar dit is tegenwoordig wel anders. Dit is ook niet gek, gezien het succes van onze enige Nederlandse F1-coureur Max Verstappen. Deze 21-jarige coureur vertegenwoordigt ons land op meesterlijke wijze. Ieder seizoen wordt hij sterker en succesvoller. In zijn strijd naar de overwinning neemt hij steeds meer Nederlanders mee. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in onder andere de kijkcijfers voor de Formule 1. Nederland behoort dan ook tot de top 20 van populairste Formule 1-landen.

De achtergrond van Max Verstappen

Max Verstappen. Wie kent hem niet. Hij is de man die Nederland vertegenwoordigt in de Formule 1. Maar waar komt deze talentvolle racer vandaan? Wat maakt hem tot de succesvolle Formule 1-coureur die hij vandaag de dag is? De 21-jarige coureur draagt de Nederlandse nationaliteit maar is geboren in Hasselt, België. De zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen wordt al snel als talent ontdekt. Op vierjarige leeftijd rijdt Verstappen junior al in een kart. In de jaren die volgen ontwikkelt hij zijn talent in rap tempo. En met succes.

Het succes van Max Verstappen

In het seizoen van 2015 maakt hij zijn debuut in de Formule 1 klasses, bij Scuderia Toro Rosso, als onderdeel van het Red Bull junior team. Vervolgens maakt Verstappen op 15 mei 2006 zijn debuut voor Red Bull Racing, en wint hier zijn eerste Grand Prix in Spanje. Met 18 jaar en 228 dagen wordt hij de jongste winnaar ooit van een Grand Prix. Het vierde seizoen, in 2018, won hij maar liefst tweemaal een Grand Prix waaronder de thuisrace voor tienduizenden Nederlandse fans. In het huidige seizoen van 2019 excelleert de jonge Verstappen. Tijdens de Grand Prix in Hongarije startte hij zelfs vanaf pole position.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu