Hoeveel is mijn sloopauto waard?

Als je een sloopauto wilt verkopen dan wil je daar natuurlijk nog zo veel mogelijk geld voor krijgen. Auto Direct Deal geeft altijd een goede prijs voor je sloopauto. Als jouw auto niet meer door de APK komt zonder dure reparaties dan is het vaak beter om deze te verkopen. Het geld dat de sloopauto nog oplevert kun je gebruiken om een andere auto te kopen of aan een ander doel besteden. Een oude auto nog oplappen zorgt er meestal voor dat je een paar maanden later weer bij de garage staat voor een reparatie. Dan wordt het alles bij elkaar een kostbare investering en kun je beter voor een andere auto kiezen.

Waarom krijg ik een goede prijs voor mijn sloopauto?

Autosloperijen willen graag een mooie prijs betalen voor jouw sloopauto. Dat is niet zo vreemd. De waarde van een sloopauto wordt bepaald door de bruikbare onderdelen. Garagehouders maar ook mensen die bij wijze van hobby aan auto’s klussen, betalen daar graag voor. Een garagehouder kan op die manier een klant helpen aan een goedkopere reparatie dan wanneer er een nieuw onderdeel moet worden besteld. Sommige onderdelen zijn nieuw niet eens meer leverbaar als het om een ouder model gaat. Klanten van handelaren in tweedehands auto onderdelen zoeken vaak maanden naar het juiste onderdeel.

Recycling van auto onderdelen

Autosloperijen leveren een belangrijke bijdrage aan het recyclen van auto onderdelen. Het is vandaag de dag niet meer de bedoeling dat afgedankte auto’s op een terrein buiten de stad jarenlang liggen weg te roesten. Bedrijven die sloopauto’s opkopen zorgen voor een deugdelijke demontage. Onderdelen die nog bruikbaar zijn worden schoongemaakt en meestal via een website te koop aangeboden. Geïnteresseerden kunnen op die website zoeken op merk en type auto en zo direct zien of het onderdeel dat ze zoeken beschikbaar is. Wat niet kan worden verkocht wordt op soort materiaal gescheiden en zoveel mogelijk gerecycled voor hergebruik. Op die manier komt er van een sloopauto nog maar weinig in de verbrandingsoven terecht.

Informeer naar de waarde van je sloopauto

Voordat je besluit om je sloopauto gewoon bij de garage achter te laten, informeer je natuurlijk eerst bij een autosloperij welke prijs zij er nog voor willen geven. Wie weet word je aangenaam verrast. Sloopauto’s worden doorgaans binnen 24 uur kosteloos opgehaald. Je krijgt het afgesproken bedrag direct cash uitbetaald of het wordt ter plaatse overgemaakt naar je rekening.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu