Schokbrekers van Bilstein aanschaffen

Schokbrekers zijn van onschatbare waarde voor de manier waarop jouw auto op de weg ligt. Daarom kiezen veel auto tuners er dan ook voor om de standaard schokbrekers te vervangen door een nieuwe set welke beter bij hun rijstijl past.

Nu zijn deze onderdelen niet de enige factor welke een invloed hebben op het weggedrag van je auto. Andere zaken, zoals het gewicht, breedte en zwaartepunt van de auto, spelen ook een rol maar deze zaken minder eenvoudig te beïnvloeden. Schokbrekers zijn een daarentegen een los onderdeel dat met een beetje sleutelen vervangen kan worden.
Keuze voor schokbrekers erg subjectief

Welke schokbrekers het beste weggevoel geven, is erg subjectief. Het ligt namelijk geheel aan de automobilist zelf of met het aanpassen van de schokbrekers het gewenste effect wordt bereikt. De één heeft bijvoorbeeld liever een auto die wat stroever op de weg ligt en ander heeft juist liever een auto die juist heel erg soepel voelt.

Gelukkig zijn er veel verschillende fabrikanten van schokbrekers. Eén van de merken, Bilstein, is erg populair in de motorsport en auto tuning branche. Het van origine Duitse merk richt zich met name op het leveren van schokbrekers voor motoren en auto’s die zijn getuned voor straatraces.

Een overzicht van Bilstein schokbrekers

Nog niet niet bekend met schokbrekers van het merk Bilstein? We hebben hieronder een klein overzicht voor je gemaakt van diverse interessante schokbrekers van het merk:

– Bilstein B6 Sport Demper

– Bilstein B8 Sprint

– Bilstein B14 en B16 Schroefkits

– Bilstein B12 Kits

Al deze schokbrekers hebben weer hun eigen unieke voordelen. De Bilstein B6 Sport Demper is ontworpen met sportauto’s in het achterhoofd. Deze schokbrekers zijn 10% tot 15% stugger dan originele schokbrekers. Hetzelfde geldt voor de Bilstein B8 Sprint. Deze schokbrekers zijn bovendien ingekort waardoor deze ideaal zijn voor verlaagde auto’s.

Eveneens interessant zijn de schroefkits (De Bilstein B12, B14 en B16 Schroefkit). Dit zijn variabele, up-side-down gasschokdempers die bijgesteld worden waarmee dus de hoogte van het voertuig afgesteld kan worden. Deze schroefkits zijn ontwikkeld omdat er vraag is naar schokdempers die zowel in de straat als op een circuit excelleren. Deze schokbrekers kunnen per rit afgesteld worden om zo de meest ideale omstandigheden te creëren. Officieel verkooppunt in Nederland is overigens bilsteinschokdempers.nl. Vaak worden naast Bilstein schokdempers uitlaten van Milltek besteld. Dit kan in Nederland via milltekuitlaten.nl.

Schokbrekers zijn vaak één van de eerste onderdelen die door auto tuners vervangen wordt. Aangezien het vervangen van schokbrekers een grote invloed hebben op de wegligging van een auto en relatief eenvoudig te vervangen zijn, kiezen veel auto tuners het plaatsen van nieuwe schokbrekers vaak als één van de eerste projecten.

Bilstein is erg populair omdat dus producten voor verschillende soorten auto’s en tuners aanbiedt. De ervaren tuners kunnen bijvoorbeeld los met de Bilstein schroefkits terwijl tuners die op zoek zijn naar een echte low rider dolblij zullen zijn met de Bilstein B8 Sprint schokbrekers.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu