Rijden, rijden in mijn wagentje

Ken jij het nog van vroeger? Het kinderliedje. Rijden, rijden, rijden in mijn wagentje – en als je dan niet rijden wil dan draag ik je. Vroeger werd het veel gezongen met kleine kinderen. Misschien nu nog wel. Wat een plezier kinderen dan hadden. Niet zozeer voor het rijden gedeelte, als wel het stukje waar ze gedragen werden. Want wat is er nou fijner dan iemand die je draagt en lekker met je knuffelt. Ontzettend goed voor de ontwikkeling ook om veel te knuffelen. Maar ook als je in de auto zit en even niet je kleintje kunt dragen was dit een geschikt liedje om te tijd mee door te komen. Zo maakte je de autorit tot een echt feestje. Gezellig samen liedjes zingen. 

Niet zo onschuldig

Maar wat vroeger een onschuldig liedje was is het nu steeds minder. Want rijden, rijden, rijden in een wagentje zorgt wel voor vervuiling van het milieu. Een onderwerp waar we steeds vaker bij stil staan. Want die kleine spruit die we zo graag knuffelen en dragen moet natuurlijk wel een gezonde toekomst tegemoet kunnen gaan. En dat betekent dat we zelf de auto wat vaker moeten laten staan. Korte afstanden kunnen ook heel goed met de fiets, zelfs als het koud is of regent. De buitenlucht is ook nog eens heel goed voor je kleine kleuter, dus laat je vooral niet tegenhouden door een paar druppeltjes water die naar beneden vallen. Wil je toch echt niet dat de regendruppels zo op je gezicht vallen, dan kun je natuurlijk ook altijd gaan lopen met een paraplu in je handen. Ook heel gezellig om samen onder een paraplu liedjes te zingen. Probeer maar eens!

Toch een auto nodig

Natuurlijk zijn er altijd situaties te bedenken dat je toch graag een auto wilt hebben. Maar een auto kun je ook een dagje huren, bijvoorbeeld bij autoverhuur amsterdam. Wil je zelfs die ene dag nog goed voor het milieu zijn, zoek dan eens op elektrische auto huren amsterdam voor een aanbod in milieuvriendelijk vervoer. Zeker voor kleine afstanden binnen Nederland is dit een prima alternatief. Na een nacht goed opladen kan zo’n auto verrassend veel kilometers maken voordat deze opnieuw aan de oplader gehangen moet worden. Een beter milieu begint bij jezelf. En een vollere portemonnee ook. Dus kies voor een gezond milieu en doe je auto uit de deur. Bespaar je ook nog eens maandelijks mee omdat je dan geen verzekeringen meer hoeft te betalen voor je auto. En de buitenlucht is ook nog eens extra goed voor je gezondheid. Alleen maar pluspunten!

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu