Nieuws over Opel autoverzekeringen en premies

In dit artikel delen we enkele nieuwsberichten over ontwikkelingen in de verzekeringsmarkt van auto’s. Zo gaan we verder in op het belonen van goed rijgedrag, de duurste stad om te rijden in Nederland (en in Europa). Heb jij zelf nog interessant nieuws te melden? Reageer dan onder dit artikel of stuur je nieuws via de contactpagina.  

Goed rijgedrag belonen

Sinds kort is het mogelijk om flinke kortingen te ontvangen op je autoverzekering. Je moet dan wel goed rijgedrag vertonen en je rijgedrag wordt bijgehouden door de verzekeraar. De autoverzekering van Fairverzekering biedt deze mogelijkheid. Als je hier een autoverzekering afsluit is het mogelijk om een kastje te ontvangen die jouw rijgedrag gaat bijhouden. Vertoon je goed rijgedrag? Dan wordt je beloond door het betalen van een lagere premie! Deze korting op je Opel autoverzekering premie kan oplopen tot wel 35%. Het is waarschijnlijk dat meer verzekeraars deze technologie gaan gebruiken. Je krijgt een online dashboard waarop je precies kunt zien hoe jouw rijgedrag ervoor staat en of je de korting gaat ontvangen deze maand. De korting wordt maandelijks berekend. Veel mensen zijn bang voor hun privacy omdat precies wordt bijgehouden hoe, waar en wanneer jij rijd. Ben je hier niet bang voor? Dan zou je deze verzekering kunnen overwegen en toch een flinke korting op de premie van je Opel kunnen ontvangen.

Dure Opel verzekeringen in Rotterdam

In de stad Rotterdam zijn de bewoners gemiddeld het duurste uit voor hun autoverzekering. Op de 2e plek volgt Den Haag en daarna Amsterdam, volgens telegraaf.nl. Bewoners in de stad zijn vaak net iets meer kwijt aan een autoverzekering omdat er ook wat meer risico is op schade dan op bijvoorbeeld het platteland. In het noorden van het land zijn mensen gemiddeld het goedkoopste uit. In Friesland betaalt men gemiddeld iets minder dan vierhonderd euro per jaar voor een autoverzekering. Dit is bijna 150 euro goedkoper dan iemand uit Rotterdam. Het loont ook bijna altijd om je Opel autoverzekering te vergelijken, zo weet je altijd zeker dat je de minste premie betaalt.

London duurste stad voor een autopolis

Uit onderzoek is gebleken dat een autoverzekering in de stad Londen een van de duurste steden voor een autoverzekering is. Men betaalt gemiddeld voor een autoverzekering meer dan 900 pond, omgerekend meer dan 1100 euro, per jaar aan de autoverzekering. Verder komt uit het onderzoek naar voren dat de verzekeringen over het algemeen wel een stukje goedkoper zijn geworden, gemiddeld zo’n 6 procent. Wat neerkomt op meer dan 100 pond per jaar per verzekering. Verwacht wordt dat aan het eind van dit jaar de premies weer zullen stijgen, waarom is nog onbekend. De overheid in Londen treed goed op tegen fraude en heeft het toezicht hierop verscherpt. Waarschijnlijk zijn hierdoor de premies gedaald tot de huidige prijzen. Overigens zijn er in Nederland ook grote verschillen in prijzen voor waar men de autoverzekering afsluit. Let dus goed op bij het vergelijken van een autoverzekering! Inwoners van grote steden betalen gemiddeld meer dan 2x meer voor hun autoverzekering dan iemand uit een klein dorp. Eigenlijk ook wel logisch, in een drukke chaotische stad is veel meer kans op schade dan op een rustig boerenweggetje.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu