Luxe en zuinig, de modellen van Lexus

Wie een luxere auto wil dan een Toyota, maar niet een fortuin wil spenderen, kiest voor het Toyota broertje Lexus. In 1989 rolt na veel verschillende tekeningen en prototypes de uiteindelijke LS 400 van de band. Dat het merk niets aan toeval wil overlaten en duidelijk aandacht heeft voor de kwaliteit en de vorm van de voertuigen die zijn maken, is wel duidelijk. Destijds werd de LS 400 uitgerust met een moderne V8 benzinemotor, iets wat hoge ogen gooide. En dat deed het ook. Lexus maakte een knallende start in Amerika en had binnen twee jaar al 75 Lexus-dealers in de Verenigde Staten gevestigd. Tot op de dag van vandaag is Lexus daar nog altijd een stevige concurrent van de gevestigde orde.

Helaas was het onthaal in Europa wat minder enthousiast. Aan de perfecte afwerking en krachtige motor lag het niet, wel aan de ietwat gedateerde vormgeving. En ook de tweede generatie kreeg hetzelfde commentaar, een beslist luxe auto met klasse, maar met een uiterlijk dat niemand leek te boeien en iets te veel op de S-klasse van concurrent Mercedes-Benz leek. Lexus wilde zich niet een derde keer aan dezelfde steen stoten en nam voor de kleinere GS 300 variant een Italiaanse ontwerper aan boord. Het werd een strakke auto met gedurfde lijnen en een prachtig design. Met onder de motorkap dezelfde V8 als die van zijn grote broer. Het sloeg aan in Amerika en Europa en al snel volgde de RX 300 die liet zien dat Lexus ook over de nieuwste technieken beschikte die de auto zuinig en betrouwbaar maakte.

Vanaf 2003 richt het merk zich op zuinige luxe auto’s en komen ook de eerste hybride modellen op de markt. Hiermee zetten ze zichzelf definitief op de kaart als waardevolle concurrent van de gevestigde orde. Bijna alle modellen worden aangeboden als hybride en wordt een voorbeeld voor de vergroening van de automarkt. Daarnaast heeft Lexus veiligheid hoog in het vaandel staan en kun je vertrouwen op nieuwe modellen en occasions die je van A naar B brengen. Een van de bijzondere modellen is de Lexus model ct, gemaakt voor de stadsmens die met luxe, efficiëntie zich op een duurzame manier wil verplaatsen

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu