Dit mag je echt niet vergeten bij het kopen van je eerste auto!

Ben je 18 geworden en heb je net je rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Die heb je al in de pocket. Maar dan volgt nu de volgende stap: het kopen van je eerste auto. Dat is natuurlijk een spannend moment, maar tegelijkertijd ook een mooie mijlpaal in je leven. Bij het kopen van je eerste auto komt er heel wat kijken. Het is altijd slim om je ouders hierbij om hulp te vragen. Zij hebben hier natuurlijk al ervaring mee en kunnen je op weg helpen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een auto.

Bepaal allereerst je budget

Wat is het allerbelangrijkste bij het kopen van je eerste auto? De prijs natuurlijk. De een heeft minder te besteden dan de ander, en dus zijn er dan ook auto’s in allerlei verschillende prijsklassen.  De eerste beslissing die je moet nemen is de hoogte van je budget. Hoeveel wil je maximaal uitgeven voor je auto? Denk hierbij niet alleen aan je huidige situatie, maar houd ook rekening met de toekomst. Ben je van plan om op de korte termijn een dure opleiding te gaan volgen? Dan dien je hiermee rekening te houden bij het vaststellen van je budget.

Ga voor een erkend autobedrijf

Daar ga je dan, met een budget in gedachten ga je op zoek naar jouw perfecte auto. De kans is groot dat je een tweedehands auto wilt aanschaffen, aangezien dit veel in prijs kan schelen. Het is raadzaam om een tweedehands auto bij een erkend autobedrijf aan te schaffen. Hier heb je namelijk recht op garantie en service. Ook kun je flink besparen door erop te letten dat je droomauto het volgende heeft: een nieuwe APK, nieuwe banden, nieuwe accu, een nieuwe uitlaat en altijd goed onderhouden. Tot slot is het altijd verstandig om even een proefrit te maken. Drive safe!

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu