Je elektrische auto opladen

Om je elektrische auto op te kunnen laden heb je een laadpas, laadkabel en laadpaal nodig. Een laadkabel krijg je bij de aanschaf van je auto. Laadpalen staan tegenwoordig overal in Nederland, waar je afhankelijk van je laadpas altijd gebruik van kunt maken. Een gratis laadpas kun je meestal overal aanvragen, je betaalt dan alleen voor het gebruik van de pas, dit kan voor een vast bedrag per maand, of per laadbeurt.

Thuis je auto opladen

Veel elektrische autorijders hebben ook thuis een laadpaal staan. Dat voorkomt een hoop gezeur onderweg als je je auto moet gaan opladen. Bovendien is het thuis opladen van je elektrische auto goedkoper, dan wanneer je dat onderweg moet doen. Alleen de aanschaf van de laadpaal is een flinke investering, maar die verdien je uiteindelijk weer terug.

Onderweg je auto opladen

De laadpalen komen steeds vaker voor in het Nederlandse straatbeeld, maar ook in het buitenland komen er steeds meer laadpalen. Om van deze laadpalen gebruik te kunnen maken heb je een laadpas nodig. Met deze laadpas activeer je de paal en zorg je ervoor dat niemand anders de paal op dat moment kan gebruiken. Zodra je je auto hebt opgeladen scan je de pas en wordt de auto losgekoppeld.

Snellaadpalen

Kom je er onderweg achter dat de accu bijna leeg is, en heb je geen zin of tijd om uren te wachten tot de auto weer opgeladen is? Dan kun je gebruik maken van de snellaadpaal. Laadpalen die een vermogen hebben van 43kW of meer worden gezien als snellaadpalen. Des te meer vermogen de paal heeft, des te sneller de auto is opgeladen. Met de meeste palen is je accu binnen een half uur tot wel 80% opgeladen. Let op met het soort laadpas dat je gaat aanschaffen, want niet iedere laadpas ondersteund het gebruik van snellaadpalen.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu