Het succes van de Mazda RX-7

De eerste Mazda RX-7 kwam in 1978 op de markt en was direkt een klapper. Het succes van de RX-7 uitte zich in een brede supporters groep die mee groeide met de ontwikkeling van de Mazda Savanna.

Door de jaren heen zijn er drie series ontwikkeld.

De oorspronkelijke RX-7 werd tussen 1978 en 1981 geproduceerd. De RX-7 was met name populair in Japan in verband met de belasting voordelen. De eerste serie Mazda RX-7 had een motor die onder de 1.5 liter bleef wat een voordeel opleverde voor de wegenbelasting in Japan. De zeer sportieve auto was betaalbaar en het design was super hip voor die tijd. Door het succes van de Mazda RX-7 fabriceerde Mazda een unieke lijn voor de Noord Amerikaanse markt. Dit speciale LS model was alleen leverbaar in Aurora Wit, Glanzend Zwart, and Solar Goud.

In Nederland waren er twee uitvoeringen, de DX en de SDX. Dit laatste model was het luxere broertje wat te zien was in zijn extras als elektrische spiegels en ramen, een ruitenwisser achter en lichtmetalen velgen plus een spoiler achterop.

Tip Mazda RX-7 importeren: https://easyimport.nl/ 

In 1986 bracht Mazda serie 2 van de RX-7 uit op de Europese markt. Dit model was iets vloeiender en ronder dan de oorspronkelijke versie, het dashbord werdt opnieuw vorm gegeven en de koppeling korter gemaakt. Het motor vermogen werd opgevoerd van 115 pk naar 150pk. Door het succes ontwikkelde Mazda in 1987 een turbo versie met een 180 pk en een topsnelheid van 230 km/h!

In 1992 kwam Mazda met een derde versie uit van hun parade paardje. De vormgeving wordt nog ronder en met een 241 pk is de Mazda RX-7 inmidels uitgegroeit tot een sportauto van formaat. Deze derde generatie (FD3S) zou tot 2002 worden geproduceerd. De verkoop in Nederland stopte echter in 1995.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Prachtige RX-7

Vandaag de dag is de Mazda RX-7 een geliefde auto om tweedehands te kopen en relatief niet duur. Net als de Citroen DX (het strijkijzer) en de Volkswagen Beetle heeft de Mazda RX-7 een grote groep supporters en er zijn diverse Forums en Clubs op het internet als NoPistons, RX7Forums en de RX7Club. Hier kan je altijd hulp vragen en mee praten over de nieuwste wetenswaardigheden van de RX-7.

De cult status van de Mazda RX-7 is ook terug te vinden in het vele gebruik van de auto in films als The Fast and the Furious, Fast Getaway II en The Fall Guy.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu