Het geheim van een private lease

Private lease, een nieuwe manier van auto of motor rijden, wordt steeds populairder in Nederland. Er reden eind 2018 dan ook 150.000 Nederlanders in een leaseauto. Maar wat is het? Private lease betekent dat je voor een vast bedrag per maand een auto rijdt. In plaats van het aanschaffen van een vervoersmiddel, lease je hem voor langere tijd. Wist je dat je vaak ook nog eens voordeliger uit bent in vergelijking met het kopen van een auto of motor? We leggen je graag uit hoe dit in elkaar steekt. Ook wordt er gekeken naar de diverse voor- en nadelen van private lease.

De voordelen van private lease

Private lease kent enkele belangrijke voordelen. Ten eerste heb je een beter inzicht in je autokosten. Bij het leasen van een vervoersmiddel weet je precies wat je maandelijks kwijt bent. Bovendien hoef je je niet continu druk te maken over onverwachte schade en rekeningen van de garage. Daarnaast heb je geen spaargeld nodig voor private lease. Heb je geen spaargeld maar wel een vast inkomen? Dan kun je gewoon privé leasen! Dit is in sommige gevallen ook nog eens goedkoper dan kopen. Tot slot is private lease voor senioren een goede oplossing. Zij kunnen vaak niet of moeilijk geld lenen, privé leasen biedt dan de uitkomst.

De nadelen van private lease

Uiteraard zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee dient te houden.  Allereerst is private lease niet de goedkoopste vorm van autorijden. Slechts in enkele gevallen is het écht voordeliger dan het aanschaffen van een auto. Daarnaast beperkt private lease je hypotheek. Houd er rekening mee dat de bank zo’n 65% van het maandelijkse leasebedrag in mindering brengt op je hypotheek. Tot slot is private lease minder interessant voor automobilisten die weinig rijden. De vaste lasten lopen namelijk gewoon door. Weeg dus goed alle voor- en nadelen van private lease tegen elkaar af voordat je beslist!

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu