Ga op zoek naar een goede wagen op Duitse autosites

Wanneer je een nieuwe wagen moet kopen, komt dit altijd op de verkeerde moment. Bovendien is het een hap uit je budget waardoor je beter goed je opties afweegt als je op zoek gaat naar een nieuwe wagen. Vandaag de dag zijn er verschillende mogelijkheden zoals een tweedehandswagen. Daarnaast kan het interessant zijn om buiten de landsgrenzen op zoek te gaan.

Waarom Duitse autosites?

Een van de redenen waarom Duitse autosites interessant zijn, is omdat er veel meer wagens te koop worden aangeboden dan in Nederland of België. De grootste autosite is tegenwoordig Mobile. Daar vind je meer dan een miljoen wagens uit alle prijsklassen. Je vindt er goedkopere tweedehandswagens, maar ook luxueuze wagens die tienduizenden euro’s kosten.

Importeren van wagens

Wanneer je een wagen op een Duitse autosite koopt, moet je deze natuurlijk nog importeren naar Nederland. Hier zijn ook kosten aan verbonden, maar vaak kom je toch nog goedkoper uit dan wanneer je een auto in Nederland aankoopt. Bekijk op voorhand zeker met wat je rekening moet houden indien je een wagen wil importeren.

Let op voor kilometerfraude

 

De laatste jaren is kilometerfraude erg populair geworden. Dit houdt in dat het aantal kilometers dat de wagen in kwestie heeft gereden, wordt teruggedraaid. De kilometerstand Duitse auto controleren is dus belangrijk bij de aankoop. Er zijn verschillende manieren om dit te controleren. De eenvoudigste manier is een aankoopkeuring te laten doen. Hier wordt onder meer de kilometerstand en de hele geschiedenis van de wagen opgevraagd. Daarop kan je al nagaan of alle informatie klopt met de informatie die geadverteerd staat. Je kan eventueel ook zelf alles controleren, maar met een aankoopkeuring ben je zeker dat alles correct wordt opgevraagd en nagekeken.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu