Na het lezen van dit artikel wil jij ook elektrisch rijden!

Elektrische auto’s en laadpalen. Je komt ze steeds vaker tegen in het Nederlandse straatbeeld. Het aantal Nederlanders dat elektrisch rijdt groeit snel. Hiermee neemt ook het aantal laadpunten thuis en onderweg alsmaar toe. Wist je dat ons kikkerlandje per 100km wegdek het grootste aantal laadpunten ter wereld heeft? Daarnaast is de  gemiddelde Nederlander steeds milieubewuster aan het worden. Het milieu gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Elektrisch rijden past hier natuurlijk perfect bij. Dit verklaart deels ook de populariteit van elektrische auto’s.

Het aanbod aan elektrische auto’s in Nederland

Je kunt wel graag een elektrische auto willen aanschaffen, maar wat als er onvoldoende aanbod is dat aansluit bij je wensen? In Nederland was er begin 2017 nog een erg beperkte keuze wat betreft elektrische auto’s. Maar tegenwoordig brengt de ene na de andere autofabrikant in een rap tempo nieuwe modellen op de markt. Aan keuze geen gebrek dus! Op dit moment zijn er 28 verschillende modellen te koop op de Nederlandse markt. Daarnaast zijn er maar liefst 41 nieuwe modellen in ontwikkeling, die later dit jaar en in 2020 op de markt zullen worden gebracht. Dit bewijst nog maar eens de populariteit en snelle groei van elektrisch rijden in Nederland.

Wat kost elektrisch rijden?

Een belangrijke vraag die iedere weggebruiker zich natuurlijk afvraagt: wat kost het? Is elektrisch rijden duurder dan op benzine of diesel rijden? Het antwoord op deze vraag is veelzijdig. Aan de ene kant is een elektrische auto doorgaans duurder in aanschaf. Maar anderzijds spelen de totale gebruikskosten natuurlijk ook een belangrijke rol wanneer je een goede financiële afweging wilt maken. Wist je namelijk dat een elektrische auto lagere energiekosten met zich meebrengt? Daarnaast vergt een elektrische auto ook nog eens minder onderhoud. Bovendien profiteer je van fiscale voordelen zoals een lagere belasting van personenauto’s en motorrijwielen en lagere motorrijtuigenbelasting.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu