Dit zijn de 2 laatste trends in de automotive wereld (2019)

De automotive wereld is continu in beweging en ontwikkeling. Ieder jaar vinden er weer veel veranderingen plaats op het gebied van automotive. Het veranderende consumentengedrag speelt hier een belangrijke rol. De Nederlandse consument staat vaak open voor verandering en nieuwigheden. Zo heeft Nederland een leidende rol op het gebied van autonome auto’s en groeit het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen ook ieder jaar weer fors. Daarnaast speelt de introductie van nieuwe technologie ook een belangrijke rol, waarbij de bestuurder zowel in de beleving als het rijgedrag op een andere manier omgaat met auto’s en motoren.

Digitalisering in de autobranche

Digitalisering is overal. En dus ook in de auto- en motorbranche. Steeds meer autofabrikanten kiezen ervoor om allerlei interessante snufjes en gadgets in hun nieuwe auto’s aan te brengen. Zo zijn er tegenwoordig bijvoorbeeld auto’s met Wifi. Een belangrijke trend van dit moment is natuurlijk de zelfrijdende auto. Deze autonome auto beschikt naast Wifi over slimme sensoren en systemen die rijondersteuning bieden. Autonome auto’s beschikken dus over zeer geavanceerde technologie. De voordelen van zo’n zelfrijdende auto? Een verbeterde veiligheid op de weg en bovendien meer mobiliteit voor gehandicapten. Daarnaast houden premiummerken als Mercedes en BMW zich bezig met spraaktechnologie. Zo is het mogelijk om met je auto te ‘praten’.

De opmars van private lease

De populariteit van private lease neemt jaarlijks fors toe. Sinds de start van de registraties in 2013 steeg het aantal automobilisten met een private lease auto met een factor 18. Inmiddels rijden er in Nederland 150.000 private lease auto’s rond. Hoe private lease werkt? Je betaalt een vast maandbedrag voor een auto of motor, waarvan alle kosten behalve de brandstofkosten zijn afgedekt. Al het reguliere onderhoud aan je auto of motor wordt voor je gedaan. Hier hoef je je dus niet over te bekommeren. Heb je geen spaargeld maar wel een vast inkomen? Dan is private lease een prima oplossing.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu