De vele voordelen van leasen

Een auto kopen is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Auto’s zijn duur en zeker als je een auto zoekt die vrij nieuw is, ben je gewoon flink wat geld kwijt. Dat betekent dat je een aardig gat slaat in je (zakelijke) kapitaal en dat is lang niet altijd wenselijk. Gelukkig zijn er alternatieven; met name het leasen van een auto kan een stuk aantrekkelijker zijn. Maar wat biedt financial lease allemaal?

Nieuw rijden

Het rijden in een nieuwe auto betekent dat je het beste hebt wat de fabrikant op dat moment te bieden heeft. Een nieuwe auto bevat de modernste snufjes en is puntgaaf. Rijden in een nieuwe auto biedt veel luxe en mocht er een keer iets aan de hand zijn, dan valt dat vaak onder de fabrieksgarantie. Echter, al die luxe en al die snufjes komen niet voor niets; nieuwe auto’s zijn flink duurder dan gebruikte auto’s en dus voor veel mensen niet altijd even bereikbaar. Door een auto te leasen kan je gelijk in een nieuw model rijden, tegen een vast bedrag per maand. Je hoeft dus niet direct een groot bedrag neer te leggen, terwijl je dus wel beschikt over het beste materiaal. Hoe hoog het bedrag is dat je per maand betaalt, hangt helemaal af van het contract dat je afsluit. Hoe langer dit contract loopt, hoe lager de kosten vaak zullen zijn.

Het onderhoud zit bij de prijs in

Het onderhoud van een auto kan flink in de papieren lopen. Afhankelijk van wat er mis is, kan de rekening behoorlijk oplopen en dat zijn vaak onvoorziene kosten. Een onvoorziene uitgave kan dus heel erg tegenvallen, maar met een leasecontract zorgt ervoor dat je hier geen zorgen over hoeft te hebben. De kosten van het onderhoud zitten namelijk inbegrepen in het contract. Dus als er een keer iets mankeert aan de auto, dan kan je hem met een gerust hart naar de dealer brengen, in de wetenschap dat de kosten gedekt zijn en je dus niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dit zorgt voor een veel geruster gemoed en maakt van het autorijden een veel groter plezier.

De auto komt op jouw naam

Waar je bij normale leasecontracten over een auto beschikt die op naam komt te staan van de dealer, ligt dat bij financial lease net even anders. Bij deze constructie komt de auto namelijk direct op jouw naam te staan. En dat is niet alles; aan het einde van de duurtijd van het contract is de auto van jou. Dat onderscheidt financial lease van andere leasecontracten en maakt het voor veel mensen een stuk aantrekkelijker.

Tweedehands leasen?

Wil je liever niet in een nieuwe auto rijden, maar zoek je juist een gebruikt model dat dus wat beter betaalbaar is? Dan heb je met een gebruikte auto een uitstekende optie. Gebruikte auto’s zijn goedkoper in prijs en dus ook in de maandlasten. Wie dus liever wat minder betaalt, kan ook kiezen voor een gebruikt model, met dezelfde voordelen als bij een nieuwe auto.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu