De beste nieuwe opties voor je auto

nieuwe opties auto

Deze opties moeten zeker in je nieuwe auto zitten

Fabrikanten van auto’s investeren tegenwoordig veel in het ontwikkelen van nuttige of bijzondere extra’s. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor automerken met steeds meer nieuwe opties komen. Bovendien leveren auto’s met extra opties veel meer geld op dan de verkoop van een basismodel. De opties op auto’s zijn daarom een lucratieve business en dat lever niet altijd alleen maar nuttige toevoegingen op. Toch zijn er ook veel nieuwe opties die wel de moeite waard zijn. Of je nu een nieuwe auto koopt of gaat voor een goede private lease deal: deze opties moeten zeker in je nieuwe auto zitten!

Draadloos opladen

We zijn steeds vaker onderweg en maken daarnaast intensiever gebruik van draagbare apparaten. Natuurlijk kun je jouw smartphone onderweg met een snoertje of auto adapter opladen. Dan moet je deze echter wel bij je hebben en bovendien is een veel gehoorde klacht dat de snoertjes snel sneuvelen of in de weg liggen. Autofabrikanten komen daarom met draadloos opladen. Een handige optie die ervoor zorgt dat jij ook onderweg altijd bereikbaar bent.

Achteruitrijcamera en dodehoeksensor

Veel ruimte en een spannend design: de meeste auto’s zijn niet bepaald ontworpen om eenvoudig in te kunnen inparkeren. Een ongeluk zit daardoor letterlijk in een klein hoekje en loopt al snel flink in de papieren. Een achteruitrijcamera is daarom een optie die je zeker op je nieuwe auto wil hebben. Zo voorkom je parkeerincidenten en bespaar je geld. Ongelukken die in de dode hoek plaatsvinden leiden helaas vaak niet alleen tot financiële schade. De gevolgen van een dergelijk ongeluk kunnen desastreus zijn. Investeren in een dodehoeksensor is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Opties voor je stoel

Maak je heel veel kilometers dan weet je waarschijnlijk wel hoe belangrijk het is om over een goede autostoel te beschikken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties voor je stoel die het rijden stukken comfortabeler maken. Zo krijg je geen zere rug meer dankzij stoelmassage en kom je niet met een bezweet pak aan op kantoor, dankzij handige stoelventilatie.

Nachtzicht

Heb je in meer of mindere mate last van nachtblindheid of rijd je vaak in de nacht door de stad of over onverlichte wegen? Dan kan het een goede keuze zijn om te investeren in nachtzicht. Deze handige optie zorgt er namelijk voor dat heel wat nachtelijke ongelukken niet meer plaatsvinden. Zo zie je fietsers zonder licht beter en zal je niet meer verrast worden door plots overstekend wild. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat je meer ontspannen kunt rijden in het donker en je ogen zich minder zwaar in hoeven te spannen. Dit kan, zeker bij mensen met nachtblindheid, letterlijk hoofdpijn voorkomen.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu