Auto-onderdelen goedkoper kopen? Hier moet je op letten!

auto-onderdelen

Goedkope auto onderdelen kopen? Let op deze zaken!

Ben je zelf een beetje handig, en wil je niet te veel geld uitgeven aan reparaties van je auto? Tweedehands auto-onderdelen zoeken voor de auto is een goede manier om kosten te besparen. Maar aan het kopen van onderdelen die al gebruikt zijn, zitten natuurlijk wel wat haken en ogen. Welke onderdelen kun je beter wel los kopen, en welke niet? En waar moet je op letten?

Nieuw of tweedehands?

Goedkope onderdelen vinden voor je auto hoef je niet aan de garage te laten: in de meeste gevallen kun je prima zelf op zoek. De makkelijkste plek om dat te doen is natuurlijk internet. Daar vind je van alles, van gadgets voor in de auto tot complete uitlaatsystemen. Het belangrijkste waar je op moet letten, is of je nieuwe onderdelen koopt, of tweedehandse. Het verschil in prijs is vaak duidelijk: tweedehands zijn onderdelen een stuk goedkoper. Maar bedenk wel dat deze onderdelen vaak al een hele tijd is gebruikt. Het kan wel goedkoop zijn om tweedehands te kopen, maar je loopt ook risico dat je het onderdeel sneller moet vervangen – voor de tweede keer.

Wat voor onderdeel is het?

De prijs van een onderdeel is niet altijd doorslaggevend, je wil ook dat de kwaliteit goed is en dat het lang meegaat. Wat belangrijker is, hangt af van het onderdeel. Een buitenspiegel in prima staat kan vaak nog heel lang mee, en de montagekosten zijn laag. Dat betekent dat een goede (tweedehands) deal je veel geld kan schelen. Maar een startmotor of dynamo is onderhevig aan slijtage, en het vervangen is moeilijke en kost geld. Wil je een koppeling vervangen , dan is het beter om te investeren in kwaliteit. Het verschil in uiteindelijk prijs is klein, en de risico dat de kwaliteit van een tweedehands onderdeel niet goed genoeg is, groot.

Koop de juiste onderdelen

Zelf op zoek naar goedkope auto-onderdelen kan veel geld besparen, maar wees er wel zeker van dat je het juiste onderdeel koop! Anders is al je voordeel meteen weg. Verdiep je dus zorgvuldig in het onderdeel dat je wil vervangen, en neem het te vervangen onderdeel altijd mee om goed te kunnen vergelijken.

Auto-onderdelen kopen: de moeite waard?

In de meeste gevallen is het de moeite waard om als particulier op zoek te gaan naar goedkope auto-onderdelen, als je iets wil vervangen. Als je op de bovenstaande punten let, weet je ook zeker dat je geen miskoop doet of een fout onderdeel koopt.

Misschien vind je dit ook interessant:

Menu